Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Mart 2013 Salı

YUMURTA KOLESTEROLÜ ARTTIRMIYOR!

Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun Hastaların Dilinden Programında yumurtanın kolesterol ile ilişkisini değerlendirdi. Sonuç; yumurta kolesterolü arttırmıyor.


Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun; “Yumurta 9 bin küsur insan üzerinde araştırıldı. Bu kişilere düzenli bir şekilde yumurta yedirildi. Sonuç ne çıktı dersiniz! Hiçbirinin kolesterolü yükselmemiş. Hani hatırlarsanız bir fırtına koparıldı zamanında ne dendi, aman ha aman yumurta yemeyin, yumurta kolesterolü arttırıyor. Bakın Medical Science Monitoring, yani dünyaca ünlü bir tıp dergisinde; 9734 kişi en az 6 yumurta yemiş ve kolesterolleri, kalp krizi ve inme riski de artmamış. Bunlar hep bilimsel çalışmalar. Tüm araştırmalardan çıkarılan sonuç: kolesterolü düşürmek kalp krizinden ölümleri azaltmıyor. Cardiyovascular Disease kitabında yer alan bir sonuç. Amerika’da acil servislerde kalp krizi tanısı konan hastaların yarısında kolesterol düzeyleri normal bulunmuş. Yani yıllar bizi kolesterol masalıyla aldattılar maalesef. “

Her Şeyin Fazlası Zarar

Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun her şeyin fazlasının zarar olduğunu belirterek yumurtayı da sürekli yememek gerektiğini, bir gün yiyip bir gün yemesek de yumurtadan tam verimli bir şekilde faydalanılabileceğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun; “Buradaki bilimsel çalışmada yenebilecek maksimum miktarı göstermiş. Bir insan pazar günü hariç haftanın her günü yumurta yese bile kolesterol artmıyor. Kalp krizi riski artmıyor. Dikkat ederseniz Amerika’daki bu araştırmada en az 6 yumurta yedirmişler. Maksimumu bu, yani her gün bir yumurta. Fakat benim tavsiyem bir gün yiyin, bir gün ara verin. En güzeli de haşlanmış yumurtadır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder