Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Mart 2013 Cuma

MUTLULUĞUN FORMÜLÜ “MELİSA”


Dr. Ömer Coşkun kendisinin bizzat hazırlayıp sunduğu Hastaların Dilinden Programı’nda erkekler ve bayanlara önemli tavsiyelerde bulundu. Melisa bitkisinin önemine değinen Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun, çilek ve muz meyvelerin mutluluk verdiğini söyledi.


Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun; “Melisa tüm dünyanın tanıdığı bir bitki. Halk arasında ‘oğul otu’ olarak da biliniyor. Melisa bitkisi; beyinde mutluluğu arttıran endorfin gibi hormonlara destek veriyor. Endorfin mutluluk hormonudur. Muzda ve çilekte de endorfin arttırıcı maddeler bulunur. Bunun dışında melisa sıcak suyla temas ettiğinde içinde bir takım mutluluk verici maddeleri suya geçiriyor. Yani, siz böyle bir süzen poşet sıcak suya koyduğunuzda renk değişiyor.  Bu renk değişimi özellikle beyini etkileyen faydalı maddelerin suya geçtiğini gösteriyor.”



Bitkileri kullanırken dikkat!
Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun; “Mümkünse bitkisel çayları şekersiz için. Çünkü şeker bir takım endüstriyel basamaklardan geçiyor ve yapısı değişebiliyor. En güzeli bitki çayına şeker koymamaktır. Bir diğer dikkat edilmesi gereken metaldir. Diyelim çayınıza şeker koydunuz. Ne yapacaksın? Bir kaşığı sokacaksın içine, karıştıracaksın. Bu sırada bizim haberimiz olmadan bu metal kaşık bir takım reaksiyonlara uğruyor. Yani biz farkında olalım ya da olmayalım sıcak bitki çayının içine metal değdiğinde istemediğimiz bir takım reaksiyonlar oluşuyor. Bu yüzden bu önerilere lütfen dikkat ediniz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder