Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

4 Mart 2013 Pazartesi

EN STRATEJİK AĞAÇ 'JOJOBA'


Dr. Ömer Coşkun Açıkladı
Dr. Ömer Coşkun bizzat kendisinin hazırlayıp sunduğu Hastaların Dilinden Programı'nda Türkiye’yi ilgilendirecek çok önemli açıklamalar yaptı. Dr. Ömer Coşkun ayrıca Türkiye’deki gıda sektörü katillerine de atıfta buldu.  Yatırım konularına da değinen Coşkun, jojoba ağacının önemine dikkat çekti.

Dr. Ömer Coşkun; “geçenlerde hepimiz hatırlarız bir bal krizi vardı piyasada. Vatandaşın biri bal alıyor, gidiyor analiz yaptırıyor, tahlil sonuçları ise acı hüsran! Balın içinde zehirli polen olduğu ortaya çıktı. Yani yenmeyecek kadar ağır zehir var bunun içinde. Arkadaş, vatandaş balı yemeyecek de neyi yiyecek ya. Geçenlerde bir de peynir ile ilgili bir haberler vardı. Kokmuş veya çürümüş peynirleri bir yere koyuyormuş. Bu ülke de yaşamak bu kadar kolayken bizim mucize etkili bu kadar gıda kaynaklarımız varken bitkilerimiz varken neden bu olumsuzluklar ortaya çıkıyor. Hakikaten anlamak çok zor.”


Jojoba Ağacı
Dünyanın En Stratejik Ağacı “Jojoba”
Dr. Ömer Coşkun; “Ben 2009 yılında Sarıçamlılara dedim ki, bakın 120 bin dönüm arazi var Sarıçam İlçesinde. Yolların kenarına jojoba dikin. Jojoba bir ağaç cinsidir. Bu ağacın en önemli özelliği stratejik bir ağaç olması. Evet, dünyanın en stratejik ağaçlarından biri.  Ne demek stratejik bir ağaç ondan bahsedeyim hemen; öncelikle artıları çok olan bir ağaç. Yani arıları bir mıknatıs gibi çeken bir ağaç. Üzerinde bir arı birikiyor aklınız durur. Oradan bir polen çıkıyor aklınız durur. Jojoba’nın yaprakları biodizel. Yani alın makineye üstten koyun bu jojobayı alttan benzin çıkıyor. Götür arabanın benzinini jojobadan doldur. Ayrıca Jojoba, toprağı temizleyen çok stratejik bir ağaçtır. Yani toprağın içinde istediği kadar tarım zehirli olsun, istediği kadar kurşun, cıva, kadmiyum, arsenik gibi insan bedenine son derece zararlı maddeler olsun jojoba temizliyor.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder