Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun
bizzat kendisinin hazırlayıp sunduğu Hastaların Dilinden Programı'nda meyan
kökünün öneminden bahsetti. Nelere faydalı, nasıl kullanılması gerektiğinin
önemini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun;
Meyan kökü strese ve depresyona karşı en iyi koruyan bitkilerden
birisidir." dedi.
![]() |
Meyan Kökü |
Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun; "meyan kökü özellikle
içerdiği şeker yani glikoz anlamında içecekleri tatlandıran bir bitkidir. Yurt
dışında gliserizin adıyla biliniyor ve satılıyor. Bunu bal haline getirenler
dahi var. tatlandırıcı olarak kullananlar da mevcut. Fakat bence meyan köklü
orijinali bozulmadan kullanılmalıdır. Yani bir bardak veya şöyle 500 ml. bir
doğal kaynak suyuna bir tatlı kaşığı kadar meyan kökü konup 4-5 saat en az
demlenirse harika bir içecek olur. Bunu çocuklarımıza alıştırırsak onların
gelceği açısından çok önemli bir adım atmış oluruz. Yani 2 yaşındaki, 3
yaşındaki çocuk çok rahat meyan kökünün tadına alışabilir. Bir müddet sonra
hakikaten onun için vazgeçilmez bir içecek olur. Meyan kökü kesinlikle
bağımlılık yapmaz. Strese, depresyona karşı en iyi koruyan bitkilerden biridir.
Ayrıca ülsere ve gastrite karşıda tedavi destek anlamında kullanılabilecek
harika bitkidir."
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder