Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Mart 2013 Çarşamba

CİLDİNİZ İÇİN ÖNEMLİ BİTKİLER


Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun cilt bakımı ile ilgili evde hazırlayabileceğiniz ve kolay ulaşabileceğiniz yöntemler açıkladı. Cilde faydalı birçok bitkiye değinen Coşkun, tüm Türkiye’nin doğru olarak bildiği fakat yanlış bir yaklaşım olan “komşuma bu ilaç yaradı bende kullanayım” düşüncesinin de ne kadar yanlış bir düşünce tarzı olduğunun altını önemle çizdi.


Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun; “Cildi temizleyen bitkilerden bahsetmek istiyorum. Bu bitkiler inanılmaz derecede faydalıdır. Cildi temizliyorlar, cildi arındırıyorlar. İlk olarak “Borago Officinalis” yani “Hodan”. Hodan; cildimiz için çok gerekli bir bitki. Karahindiba; artık günümüzde gittikçe unutulan değerli bitkidir. Aslında eskiden salata olarak yenirmiş. Pazar yerlerinde satılırmış. Ama artık kimse kullanmıyor. Bir diğer bitkimiz ise “Melisa”dır. Bu olayın stres boytunda devreye girer. Vücuda rahatlık verir. Vücudu arındırmak deyince akla harika bir bitki geliyor, “Enginar.” Pazaryerinden bir enginar dilimi alıp bir bardak suda 5 dakika kaynatın, ılıdıktan sonra suyunu için. 21 gün buna devam edin. Cildinizin nasıl arındığını fark edersiniz. Bir diğer Cilde iyi gelen bitkimiz ise “kereviz”dir. Kereviz tohumu veya kerevizin kendisi cildi arındırmaya yardımcı olur. Ben insanlara özellikle kereviz suyu veya elma suyu tavsiye ediyorum. Yarım bardak kereviz suyu üstüne, yarım bardak elma suyu koyun ve afiyetle için. Cildinizdeki değişime tanıklık edin.”
Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun; “tabi bu verdiğimiz bilgiler önemli fakat bu konuyla bağlantılı ama farklı bir konuya da değinmek istiyorum. Hani komşuya iyi gelmiş, bende kullanayım düşünce tarzı var ya, işte bu kesinlikle yanlış bir davranış biçimidir. Hele de tıbbi kremler çok tehlikelidir. Özellikle kortizon içeren kremler. Düzenli kullanıldığında kortizon içeren kremler 5 günden sonra cildi inceltiyor ve sonuçta kalıcı hasarla yol açıyor. O yüzden mutlaka cildiye uzmanı denetiminde, yani bir dermatoloji uzmanı denetiminde bu kremleri kullanmak gerekiyor. İşte komşunun elinde şu varmış, bende süreyim. Bu yanlış! Fakat bitkisel ürünleri 7 den 70 e herkes gönül rahatlığıyla kullanabilir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder