
Anadolu Sağlık Merkezi Tıbbi Onkoloji ve Hematolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Necdet Üskent, yüksek oranda tuz tüketiminin, kızartmaların, fazla yağ tüketiminin kanser riskini artırdığına dikkat çekiyor.
Posta gazetesine konuşan Prof. Üskent, özellikle doymuş yağ tüketiminin fazla olduğu ülkelerde meme, rahim ve prostat kanseri riskinin arttığına dikkat çekiyor. Üskent, aşırı şişmanlığın da kanser nedeni olabildiğine dikkat çekerek rahim ve kolon kanseri riskini artırdığını söylüyor.
Uzmanlar, kaseri önlemenin en önemli yolunun düzenli beslenmeden geçtiğini belirtirken, kanseri önlemede bitkisel tedavi yöntemlerinin de etkli olduğu biliniyor.
Kaynak: Posta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder