Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

7 Şubat 2013 Perşembe

5 YAŞINDA KANSERLE SAVAŞIYOR


Adı Rahmi Ateş. O henüz 5 yaşında ve 4 yıldır  çocukluk çağı kanserleri arasında yer alan ’Germ Hücreli Tümör’ ile savaşıyor.

Antalya’nın Aksu İlçesi’ndeki seralarda çalışan Süleyman ve Fatma Ateş çifti,  biricik oğulları minik Rahmi 1 yaşına geldiğinde başını dik tutamadığını fark etti. Çare arayan çift Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne müracaat etti. Yapılan incelemeler sonrasında  çocuğun boynunda ’Germ Hücreli Tümör’ olduğu belirlendi ve ameliyat kararı alındı. Ne var ki, tümör omurilik bölgesine bitişik olduğu için ameliyatla  tamamen temizlenemedi ve tedaviye ilaçla devam edilmesi kararı alındı.

Minik Rahmi, halen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pediatrik Hematoloji- Onkoloji Bölümü’nde kemoterapi tedavisi görüyor. Talihsiz çocuğun oldukça pahalı olan ilaç masraflarını  ise devlet üstlenmiş.

Ateş çifti her şeye rağmen  gelecekten umutlu..

30 yaşındaki Baba Süleyman Ateş, doktorların ilik nakline gerek görmediğini, ilaçla tedavi etmeye çalıştığını söylerken anne Fatma Ateş ise,  "Çocuğumun ilik nakline gerek kalmadan sağlığına kavuşacağı günlerin özlemi ile yaşıyoruz. Doktorların müjdeli haberi vereceği günün özlemi ile yaşıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder