Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Şubat 2013 Çarşamba

BAŞ AĞRISINI ÖNEMSİZ GÖRMEYİN !


Baş ağrısı deyip geçmemek gerekiyor. Çünkü önemsiz gibi gördüğünüz bu ağrılar, kişinin iç ve dış dünyasında bazı şeylerin yolunda gitmediğine işaret ediyor.

Prof. Dr. Macit Selekler, baş ağrısı yakınması ile doktora giden her 5 hastadan 4'ünün migren ve gerilim tipi baş ağrısından şikayetçi olduğunu belirtti. Yazılı açıklama yapan Seleker, migrenin, kişinin günlük işlerini yerine getirmesini engellediğini hatırlattı.

Selekler, migrene, ışık, ses ve kokulardan rahatsızlık ile bulantı ve kusmanın eşlik edebileceğini, gerilim tipi baş ağrılarının ise basit ağrı kesicilerle tedavisinin mümkün olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2011 raporuna göre, baş ağrısı nedeniyle doktora başvuran hastaların yüzde 30'unun migren, yüzde 35'inin gerilim tipi baş ağrısı, yüzde 12'sinin ise her ikisinden şikayetçi olduğuna dikkat çeken Selekler, baş ağrıların çoğunun kökeninde migrenin yattığını vurguladı.

Seleker, "Kişinin sıklıkla depresif bir duygu durumunda olduğu görülüyorsa uzman yardımı alması baş ağrısının etkin bir şekilde tedavi edilmesi için önemlidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder