Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

6 Nisan 2013 Cumartesi

ZEYTİNYAĞI İLE İNCİRİN MUCİZEVÎ KARDEŞLİĞİ

Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun bizzat kendisinin hazırlayıp sunduğu Hastaların Dilinden adlı programda önemli açıklamalarda bulundu. Kur’an- Kerimde incir ve zeytinin geçtiğini hatırlatan ve Allahü Teâlâ’nın bu iki meyveden bahsetmesinin hikmetini çok çarpıcı bilgilerle açıklayan Ömer Coşkun özellikle kısırlık tedavisinde bu iki meyveden nasıl yararlanılabileceği hakkında önemli bilgiler verdi ve şunları söyledi:


“Tedavi olmanın birinci şartı insanın ihtiyaç duyduklarını alması, vücudundaki fazlalıkları ve atması gerekenleri atmasıdır. Bu cümleyi eğer doktorlar anlasa tedavi olmayacak hastalık yoktur. Vücuttan alınması gereken birçok madde var. En başta oksijen, sonra su, sonra karbonhidrat, protein, yağ, vitaminler, mineraller, antioksidanlar.
Örneğin; A vitamini görmeye yardımcıdır. Gece körlüğünden tutun, beyinde birçok görmeyle alakalı fonksiyon A vitamini sayesinde gerçekleşir. Üstelik A vitamini yağda eriyen bir vitamindir. Beraberinde yağ alınmazsa A vitamini vücuda girmez.

Dünyanın en sağlıklı yağlarından biri zeytinyağıdır. Biz Akdeniz ülkesiyiz, zeytinyağını hiç korkmadan tüketebilirsiniz. Bir yemek kaşığı sızma zeytinyağının içine üç veya dört damla limon katıp içildiğinde birçok hastalığa şifadır. Yüce kitabımızda Allahü Teâlâ incire zeytine yemin ediyor. Buna göre benim geliştirdiğim bir formül var. Bir bardak sızma zeytinyağının içine bir inciri koysunlar, kuru incir veya yaş incir farketmez. İnciri dört, beş parçaya ayırırlarsa zeytinyağı incirin içine daha fazla nüfuz eder. Allah’ın ayetinin sırrıyla bu formül birçok hastalığa son derece faydalıdır, şifadır. Cenabı hak incire zeytine yemin ediyor; bu sır, birçok kan hastalığında, birçok lösemi hastalığında, birçok bağırsak hastalığında şifadır. O ayet, şifa ayetidir. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim biz insanoğluna zaten şifadır, ayetleri de ince inceye tefsir edersek, incelersek işin iç yüzü açığa çıkar. Bir insanın yiyeceği en güzel sebze zeytindir. Yiyebileceği en güzel meyve incirdir. İncir ağacı kısa ömürlüdür. Dünyaya işaret eder, zeytin ağaçları 500 yıl, 1000 yıl yaşayabilir, o da ahirete işaret eder. Zeytin tek çekirdeklidir, kadının yumurtasına işaret eder. İncir içindeki küçük çekirdeklerle yapı itibariyle erkeğin husyesine benzer, sperme işaret eder, erkek üreme hücresine işaret eder. Bu işaretleri ancak âlimler anlar. Âlim Allah'ın ayetine farklı bakar. Zeytinyağı bir insanın içebileceği, kullanabileceği en güzel yağdır, üstelik pişirilmesine gerek yoktur. Sabah kalkıldığında mümkünse içine birkaç damla limon katılarak bir yemek kaşığı içildiğinde, mükemmel bir cilt yenileyici, bağırsaklar için faydalı bir şifa içmiş olurlar. Allah’ın zeytinle inciri yan yana zikredip yemin etmesinin hikmetlerinden biri de Allahualem kısırlığa işaret etmesidir. Çocuk sorunu yaşayan ister erkek, ister kadın zeytinyağına inciri koysun sabaha kadar bekletsin, inciri yesin, 15 günde bir de o zeytinyağını değiştirsin, başka zeytinyağı koysun, 3 ay devam etsin biiznillah bu formül şifadır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder