Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Nisan 2013 Cumartesi

Önder: Çekilme 8-10 gün içinde başlar


BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, PKK'nın sınırdışına çekilme işleminin 8-10 gün içinde başlayacağını söyledi. Önder, Türkiye sınırlarında tek bir silahlı unsurun kalmayacağına da vurgu yaptı.


Çözüm sürecinin önemli isimlerinden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, PKK'nın sınırdışına çekilme sürecinin 8-10 gün içinde başlayacağını ifade etti.
Son durumu Hürriyet gazetesine değerlendiren Önder, Kandil'de örgütün tüm kadrolarıyla görüştüğünü söyledi ve "Türkiye sınırlarında tek bir silahlı unsur kalmayacak" dedi.
BDP İstanbul Milletvekili Önder, sözlerine şöyle devam etti:
"Geri çekilmenin kendisi tartışılmıyor. KCK’yı oluşturan bütün yapılar Sayın Öcalan’ın bu önermesini güçlendirmek ve hayata geçirmek noktasında tam bir uyum ve güçlü bir irade koyuyorlar. Tartışılan şey bunun güvenli, sabotaja kapalı bir yöntemle ve ciddi bir ön hazırlıkla olmasıdır. Tahminime göre en fazla 8-10 gün içerisinde fiilen geri çekilme başlayacaktır."
PKK'DA ÇEKİLME TARTIŞMASI
Örgütün orta kademesinden gelen "Tedbir amaçlı bir kısım güçleri Türkiye'nin kuzey sahasında bırakalım" önerisine, Murat Karayılan'ın karşı çıktığını söyleyen BDP milletvekili, ''Karayılan’ın 'Orta kademede ikna sorunları yaşıyoruz' diyerek ifade ettiği tartışmaların bir kısmına biz de katıldık.

Devletin çağrışım hafızalarında güçlü bir şekilde yer ettiği oyunlarından dolayı bir kısım güçlerin tedbiren kuzey sahasında bırakma önerisi geldi. Karayılan ve KCK Yürütme Kurulu'nun diğer üyeleri bu öneriye şiddetle karşı çıktılar, reddettiler'' diye konuştu.

Kaynak: ntvmsnbc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder