Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Nisan 2013 Cumartesi

Ağrı Kesici Bağımlıları!

Çağrı SARIER'in
yazı dizisi.

Baş ağrısı toplumun büyük kesiminde görülebilen ve insanların büyük çoğunluğunun hayatlarının değişik dönemlerinde karşılaştığı ve çare aradığı bir problemdir. Fakat insanların yanlış uyguladıkları bir durum vardır ki bu; her ağrı yaşadıklarında ağrı kesici ilaç kullanmak...

Genelde her birimiz ufak tefek bir ağrı olduğunda hemen ağrı kesicilere sarılmaktayız. Bu sayede ağrılarımıza bir nebzede olsun çare bulabiliyoruz. Fakat bu seferde sürekli ilaç kullanmak durumda kalıyoruz. Her ağrı yaşadığımızda hemen ağrı kesicilere sarılmamız bana; “bağımlısı olduğumuz ağrı kesicilerin bizlere hiç mi zararı yok?” sorusunu sormama neden oluyor. İnanıyorum ki sizde bu soruyu kendinize en az bir kere sormuşsunuzdur. Fakat kısa süre içinde gözle görülü hiçbir olumsuz etki yaşamadığımız için bu durumu göz ardı ediyoruz. İlaçların yaşatacağı olumsuz etkileri göz ardı ediyoruz. Fakat unutmamalıyız ki ilaçların her zaman bir yan etkisi vardır.

Ben bu yazı dizimde ilaçların bize olan olumlu veya olumsuz etkilerinden ziyade ağrı kesicilerin yaptığı etkiyi doğada, yan etkisiz bir şekilde bulmanıza yardımcı olacağım.

Ben kendimi bildim bileli ilaç kullanmaya karşıyımdır. Çok önemli bir şikâyetim olmadığı müddetçe ilaç kullanmaktan kaçınırım. Fakat bildiğim bazı arkadaşlarım var ki onlar en ufak şikâyetlerinde bile hemen ilaca sarılıyorlar. İşte bu yazı dizim tam da bu arkadaşlarım gibi düşünenleri ilgilendirmekte…

Sizler için ağrılara iyi gelen bitkileri özellikle araştırdım. Vücudunuzda olabilecek tüm ağrılar için kullanabileceğiniz, kendi kendinize evinizde bile kullanabileceğiniz bir takım bitkilerden bahsedeceğim.
Ağrı kesici etkisi olan bitkilerin başında aspirinin ham maddesi olan söğüt ağacının dal kabuğu, acı kırmızı biber ve kiraz gelir. Özellikle kiraz aspirinden çok daha güçlü bir ağrı kesicidir. Kirazın meyvesi her türlü ağrıda etkili olan bir ağrı kesici niteliğindedir. Her hangi bir işleme tabi tutmadan doğrudan yenmesi ile ağrı kesici etkisini gösterir.

Ayrıca ağrılarınıza yanıt verebilecek birkaç tane daha bitki doğada mevcuttur. Özellikle zencefil bitkisini kullanarak hem farklı bir lezzet deneyebilir, hem de ağrı kesici şikayetlerinize bir son verebilirsiniz. Bilhassa iltihaptan kaynaklanan ağrılar için zencefil kullanabilir ve fayda sağlayabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz altın ağrı kesici niteliğindeki bitkilerin dışında, yine ağrı kesici etkisi olan birçok bitki doğamızda bulunmaktadır. Adamotu, civanperçemi, çam, çiğdem, ebegümeci, güzel avrat otu, karanfil, kavak, keten, lavanta, loğusa otu, Mürver, nane, papatya, sedef otu ve söğüt bitkileri ağrı kesici özelliğiyle bilinen diğer bitkiler arasındadır.

Siz siz olun vücudunuzda olan ağrıları hafife almayın! Küçük şeyler büyük sonuçlar doğurabilir. Ağrı yaşadığınızda kendi kendinize ilaç yazarcasına ağrı kesici kullanmayın. Ağrı kesici etkisini bitkilerle de sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder