Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Nisan 2013 Salı

DAMAR TIKANIKLIĞINI ÖNLEMENİN YOLU


Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun damar tıkanıklığı hakkında çok önemli bilgiler verdi. Damar tıkanıklığının nasıl oluştuğuna değinen Coşkun, bu hastalıktan korunmak için bir takım bitkiler önerdi.

Yrd. Doç. Dr. Ömer Coşkun: "Damarlarda oluşan tıkanıklığın en önemli sebeplerinden birisi ani duygu yoğunluğudur. Ani sevinç veya ani bir hüzün nedeniyle damar tıkanıklığı oluşur. Ani duygu yoğunluğu kanı dondurur, heparin düşer, adrenalin artar ve bunun sonucunda damarda
tıkanıklık oluşur. Buna karşı tedbir almak gerekiyor. Bu tedbiri nasıl alabilirsiniz? Alıç yaprağı çiçeğinden, çoban çökertenden, ökse otundan hayıt tohumundan alabilirisiniz. Bu bitkiler damar sağlığımızı korumamız açısından önemli bitkilerdir. Her sabah bir insan bu bitkileri veya bu bitkilerden her hangi birisini kullandığında gün boyu ne olursa olsun fark etmiyor, kalbi, damarı, beyini, diğer tüm organları rahat çalışıyor.  Ayrıca her gün omega 3 de almanız gerekiyor. Neden; çünkü vücudumuzda binlerce kilometre damar sistemi var. Gözden tutun kulaklara kadar damarlar kanı yeterli seviyede taşımazsa susuz kalıyoruz. Susuz çiçek, susuz toprak nasıl kuruyup giderse, damarlarımızda kan akışını yeterli seviyede sağlamazsa kurur. Böyle bir durumla karşılaşmak istemiyorsanız alış yağrağını, çoban çökerteni, ökse otunu, hayıt tohumunu kullanmayı alışkanlık edinmelisiniz." dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder