Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

21 Nisan 2013 Pazar

Baş Ağrısı için Şifalı Bitkiler


Hangi bitki, baş ağrısına iyi geliyor? Kronik baş ağrısı için hangi bitki iyi geliyor?

Baş ağrısının birçok nedeni vardır. Beyne fazla kan hücumu, sinüzit, nezle, grip, bademcik, yüksek tansiyon, düşük tansiyon, kabızlık, göz bozukluğu, şeker hastalığı, dolaşım bozukluğu, karaciğer ve safra rahatsızlığı, solunum yetersizliği, tifo, verem, menenjit, aşırı üzüntü baş ağrısına neden olabilir.


Baş Ağrısı için Kullanılan doğal BİTKİSEL FORMÜLLER nelerdir?

  • Hanımların adet günlerinde görülen baş ağrıları için, 1 çay bardağı sıcak suya, 1 kahve kaşığı civanperçemi otu konulup, 10 dakika demlenip süzülür. Ve günde 2 çay bardağı içilir.
  • Baş ağrısına karşı Lavanta, papatya, kekik, karabaş otu gibi bitkiler, 1 çay bardağı sıcak suya, 1 kahve kaşığı koyup 5 dakika demlenip süzülür. Bu karışımdan günde 2-4 bardak içilir.
  • Migren için, 2 su bardağı kaynar su içine birer tatlı kaşığı hafif ezilmiş fesleğen, defne ve oğul otu konularak 15 dakika demlenir. Günde 2-3 bardak içilir. Bu karışımın içilmesine düzenli olarak en az 1 ay devam edilirse, zamanla migrene şifa olur.
  • Baş ağrısından kurtulmak için 1 Bardak kaynar suya, yarım çay kaşığı toz zencefil konur, 10 dakika bekletilip, günde 3 bardak içilir.
  • Baş ağrısından kurtulmak için 1 Bardak kaynar suya, 4-10 gram oğul otu konur. 10 dakika bekletilip günde 3 bardak içilir.
  • Baş ağrısından kurtulmak için 1 Bardak kaynar suya, 2 gram papatya konur, 10 dakika bekletilir günde 2 bardak içilir.
  • Baş ağrısından kurtulmak için 20 gram ıhlamur, 40 gram kedi otu kökü, 20 gram lavanta çiçeği, 20 gram oğul otu yaprağı karıştırılıp, 1 bardak kaynar suya 5-10 gram konur. 10 dakika bekletilip, günde 2-3 fincan içilir.


Baş ağrısına iyi gelen şifalı bitkiler nelerdir?


Anason tohumları; yakılarak dumanı solunursa baş ağrısını giderir.

Ardıç‘ın rendelenmiş meyveleri sirke içine koyup bekletildikten sonra bir bezle alınıp üzerine sarılırsa baş ağrılarını giderir.
Ayçiçek yağı; içilmez ama gargara olarak kullanıldığında uykusuzluk, kronik baş ağrısı ve asabiyete iyi gelir.
Ihlamur çayı, çiçeklerinden elde edilen ıhlamur ruhu baş ağrısını keser.
Karabiber tarçınla karıştırılarak kullanılırsa baş ağrısını giderici etki yapar. Ihlamurla kaynatılınca da sancı kesici etkisi vardır.
Limon suyu bir su bardağı kahve içine sıkılıp içilirse baş ağrısına etkili olur.
Muzun içindeki magnezyum baş ağrısı ve kramplara karşı etkili olur.
Nane çayı ve üzerlik otu baş ağrılarına iyi gelir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder